Arama
Arama Sonuçları
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’da 23 projeye 3,5 milyar TL!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 bin 41 projeye yaklaşık 1 trilyon 7 milyar lira ödenek tahsis edildi. Kastamonu'ya da yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde bir ödenek ayrıldı.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
Bu haberi okuyunca Kastamonu'ya akın edecekler
Kastamonu'nun bu özelliği olduğunu birçok kişi bilmiyor
Biraz coğrafya: Kastamonu’nun köy ve ilçeleri
Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan bir ildir. Kastamonu’nun 20 ilçesi ve 1.200’den fazla köyü vardır. Kastamonu’nun köyleri, tarihi, doğası ve yaşamı ile dikkat çekmektedir. Bu haberde, Kastamonu’nun köylerinin eski isimleri, en güzel köyleri, ilçe ve köyleri, merkeze yakın köyleri, sahil köyleri, rakımı ve haritası hakkında bilgiler.
Doğanın ihtişamı Kastamonu' da
Doğanın ihtişamı: Kastamonu'nun muhteşem kanyonları
"Azdavay'ın geleceği, doğa turizminde marka şehir olmak"
Tarım ve Orman Bakanlığı Uzman Osman Demirel, Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Küre Dağları Milli Park Şube Müdürleri Erman Çokluk ve Ahat Deliorman Azdavay ilçesini ziyaret etti. Heyet, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile Cam Teras bölgesinde yapılacak yeni yatırımları istişare etti. Civelek açıklamasında; "Azdavay ilçemizin geleceği doğa turizminde marka şehir olmaktır" dedi.
Ümit Özdağ Açıksöz Gazetesi'ne konuştu
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Açıksöz Gazetesine özel röportaj verdi. Özdağ'a, İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü ve Kastamonu özelinde bir takım sorular yönelttik.
Fenomen çift, Kastamonu'da katıldıkları büyüleyici festivali anlattı
Kastamonu'nun cennet köşesi Pınarbaşı İlçesinde düzenlenen Türkiye 6. Kanyon Festivaline ülkenin dört bir yanından katılım sağlandı. Yüzlerce kişiye ev sahipliği yapan festival 2,5 yaşında kızlarıyla katılan adrenalin tutkunu Bayraktar ailesini de ağırladı.
Kastamonu'ya ilgi arttı! Turistler Akdeniz değil Karadeniz'e akın ediyor
Tatilini doğa ile baş başa kalarak yapmak isteyenlerin yeni adresi deniz, kum, güneş ve kültür turizmini birleştiren Karadeniz Bölgesi oldu. Bölgeye gösterilen ilginin artması sonucu Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta karavancılara yeni park ve kamp alanı oluşturmak için çalışmalar başlatıldı.
Bisikletçiler, Kastamonu’yu gezdi
Kastamonu, Türkiye genelinde düzenlenen "Boostcamp" sportif turizm etkinliği çerçevesinde bisiklet sporuyla uğraşan yeni ziyaretçilerini ağırladı.
En uzun sahili ile Karadeniz’in sultanı: Kastamonu
Sahip olduğu 170 kilometrelik sahil şeridi ile Karadeniz’e en uzun kıyısı olan il konumundaki Kastamonu, ünlü yiyecekleri, tarihi mekanları ve doğal güzellikleriyle her yıl hem yerli hem de yabancı binlerce turisti misafir ediyor. Türkiye’deki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kastamonu aynı zamanda evliyalar şehri olarak da biliniyor.
Bisikletçiler Kastamonu'ya aşık oldu
Türkiye’de bisiklet turizmin öncüsü olan "Boostcamp" etkinliğinin üçüncüsü Batı Karadeniz bölgesinde yapıldı.
"60 saniyede Türkiye'nin güzelliklerini anlatmaya devam"
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, TBMM'de milletvekillerine verilen 1 dakikalık zaman için; "Bu 60 saniyelik zaman diliminde Türkiye'nin güzelliklerini anlatmaya devam edeceğiz" diyerek Küre Dağlarını ele aldı.
Çatak Kanyonu Cam Terası nefes kesiyor
Azdavay’da yüzlere metre yükseklikten manzarayı izleme fırsatı veren cam terasa yoğun ilgi...
2 bin 700 yıllık kaya mezarı bakımsızlıktan yok oluyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip kaya mezarları bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Bayramda Kastamonu'da gezilecek yerler
Kastamonu'da nerede gezilir? Kastamonu'da gezilecek yerler neresi? bayramda nereye gidilir? soruların cevapları haberimizde
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
Kastamonu Horma Kanyonu nerede? Horma Kanyonu'na nasıl gidilir?
Horma Kanyonu'na nasıl gidilir? Kastamonu Horma Kanyonu nerede? soruların cevapları haberimizde
Köy yollarına kilit taşı döşemeleri başladı
Pınarbaşı Kaymakamı Serkan Tokur, Muratbaşı Köyü Valla Kanyonu yolunda devam eden kilit parke taşı çalışmasını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Eşsiz doğa seni çağırıyor
Baharın gelişini hissetmeye başladığımız bu günlerde havanın ısınması ile doğanın yanı sıra insanlara da can ve sıcaklık geliyor. Hem modumuzu yükseltmeye hem de kendimizde bazı değişikliklere yer vermeye hazır olduğumuz bu dönemde hayatımıza renk katmamız çok önemli. Çiçeklerin pembeliği, gökyüzünün maviliği, ağaçların ve çimenlerin yeşilliği, güneşin sarılığı ile eşsiz doğası ile cennetten bir köşeyi andıran Azdavay, doğaseverleri bekliyor.
Pınarbaşı’nda kaybolan vatandaş 13 gün sonra bulundu
Pınarbaşı ilçesine tur kafilesiyle gelen ve Ilgarini Mağarası’nı gezerken kaybolan 62 yaşındaki vatandaş; tam iki hafta sonra bulundu.